The Kæjlænders

 

Traditional Irish and Scottish Folk Music

 

Pressemeddelelse

 

The Kæjlænders er et nordjysk band, som spiller traditionel irsk og skotsk folkemusik. Ind imellem krydres lidt med canadisk og australsk, men der skal skarpe ører til at høre forskel på de forskellige folkegenrer.

The Kæjlænders har eksisteret siden 2002, hvor bandet blev dannet af Jesper Ruberg og Henrik Mørch, som tidligere havde spillet sammen i bandet 8000 Swot. Med sig fik de harmonikaspilleren Brian Mørch, som var aktiv i harmonikaorkestret Smedene. Efter kort tid fik de følgeskab af bassisten Nicolai Marker, og optrådte i en periode på Asaas foretrukne in-sted: Havkroen.

I begyndelsen af 2003 fik The Kæjlænders Benny Bukhave med. Han havde tidligere spillet i forskellige bands, mest i rock-pop genren, men havde nu lyst til at forsøge sig med det irske. Da Nicolaj, senere på året, skulle flytte til København, manglede man pludselig en bassist, men Vladimir Stoykov, som spillede sammen med Benny i Isle of Avalon, tilbød at træde ind i bandet. I sommeren 2006 flyttede Benny Bukhave til Herning, og i hans sted indtrådte Søren Bang, som har en lang karriere bag sig, i hhv. Håndslaw og Swot Guld.

Medlemmerne i The Kæjlænders er følgende:
Jesper Ruberg - sang
Søren Bang - guitar og mandolin
Henrik Mørch - guitar, banjo og mandolin
Brian Mørch - harmonika
Vladimir Stoykov - bas og sang